top of page
Search
  • Writer's pictureMaja Tonković Debeljak

Trendovi u dizajnu za 2022. godinu

Updated: Feb 11, 2022

Kao u svijetu mode tako i u svijetu grafičkog dizajna, trendovi se mijenjaju iz godine u godinu. Za vas smo izdvojili nekoliko trendova za ovu godinu koji će vam pomoći pri osmišljavanju vizualnog identiteta vašeg brenda.


Inclusive/uključivi vizuali

Uključivi vizualni elementi jedan su od najvažnijih trendova vizualnog brendiranja u 2022. godini. Humanistički, empatičan i uključiv dizajn koji se odnosi na sve ljude iz svih sfera života, bez obzira na njihov spol, rasu ili orijentaciju, čini osnovu svakog kvalitetnog proizvoda ili usluge.

Kao što Microsoft kaže: „Uključivo dizajniranje ne znači da izrađujete jednu stvar za sve ljude. Osmišljavate različite načine na koje svatko može sudjelovati u iskustvu s osjećajem pripadnosti.”

Geometrijski vizuali


Geometrijski oblici i ilustrativni stilovi postaju sve popularniji i nema naznaka da bi uskoro mogli usporiti trend popularnosti.


Zašto je ovaj trend toliko popularan? Vizualno je privlačan. Kvadrati i pravokutnici su čvrsti i stabilni, nasuprot tome, kružni ili ovalni logotip može dati brendu osjećaj vječnosti. Geometrijski oblici su čisti, jednostavni i primamljivi, što ih čini savršenima za logotipe i brendiranje. Mogu biti razigrani i komunicirati zabavne ili živahne osobnosti brenda.Ekološki i prirodni vizuali


Posljednjih nekoliko godina korištenje slika prirode u dizajnu je u trendu. Može se vidjeti u svemu, od ambalaže proizvoda do dizajna web stranice. Slike prirode često su povezane s pozitivnim emocijama kao što su sreća i radost, što može pomoći u stvaranju pozitivne slike o vašem brendu. Isto tako već nekoliko godina naglasak je na ekološkoj osviještenosti i povezanosti čovjeka s prirodom samim time uključivanje prirode u dizajn doživjelo je svoj procvat, a to se nastavlja i ove godine.


Neonske boje


Trendovi boja mijenjaju se svake godine. Neonske boje postat će još popularnije i preuzeti svijet vizualnog identiteta. Cilj je stvoriti upečatljivu pozadinu, a upravo to čine neonske boje koje dodaju osobnost vašem dizajnu i predstavljaju zabavnu osobnost vašeg brenda.


Twitter Marketing se također okrenuo ovom trendu, ne samo da su stvorili zabavne vizualizacije i grafike, već je platforma usvojila neonske pozadine za vlastiti vizualni identitet.Ukusi su svakako različiti, no vodite računa o tome da vaš brend mora biti privlačan vašoj ciljanoj publici i samim time stvoriti nezaboravan i prihvatljiv trend među kupcima. Za kreiranjne upravo toga stojimo vam na raspolaganju. Vaš Digi53. https://www.digi53.net/usluge

25 views0 comments

Comments


bottom of page