Revitalizacija gospodarstva i podrška poslovanju u Sisačko-moslavačkoj županiji
top of page
Search
  • Writer's pictureMaja Tonković Debeljak

Revitalizacija gospodarstva i podrška poslovanju u Sisačko-moslavačkoj županiji


Upravno vijeće Zavoda za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije usvojilo je mjere za aktivnu politiku zapošljavanja u cilju gospodarske revitalizacije. Ove mjere podržavaju poslodavce u zapošljavanju i omogućuju radnicima stjecanje radnog iskustva i sigurnosti u poslu.


Potpora za zapošljavanje


Kao de minimis potpora, poslodavcima u Sisačko-moslavačkoj županiji nudi se sufinanciranje zapošljavanja radnika u iznosu 100% bruto i plaće za razdoblje od godinu dana u iznosu od 700 do 1.025 EUR mjesečno. Ovaj program ovisi o razini obrazovanja osobe koja se zapošljava i pruža podršku poslodavcima u zapošljavanju kvalificirane radne snage.


Potpora za samozapošljavanje


Za podnositelje zahtjeva koji registriraju poslovni subjekt na području Sisačko-moslavačke županije, dostupna je potpora za samozapošljavanje u iznosu do 15.000,00 EUR bez obzira na djelatnost koja se registrira. Ova mjera podržava poduzetnike u razvoju vlastitog posla i omogućuje im ostvarenje vlastitih poslovnih ideja.


Mobilnost radne snage - Biram Hrvatsku


Za korisnike potpore za samozapošljavanje registrirane na području Sisačko-moslavačke županije, koji su izvršili promjenu prebivališta, povećava se iznos potpore. Iznos potpore iznosi do 7000 EUR. Ova mjera omogućuje poduzetnicima koji se preseljavaju na područje Sisačko-moslavačke županije razvijanje posla u novom okruženju i stjecanje novih poslovnih prilika.



Ove mjere su ključne za jačanje poslovne zajednice i revitalizaciju gospodarstva u Sisačko-moslavačkoj županiji, a poslodavcima, poduzetnicima i radnicima pružaju stabilne uvjete za razvijanje poslovanja i rada.

Ukratko, potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i mobilnost radne snage u Sisačko-moslavačkoj županiji su od ključnog značaja za gospodarsku revitalizaciju i jačanje poslovne zajednice. Potporom poslodavcima i poduzetnicima omogućuje se razvijanje i jačanje poslovanja, a radnicima stabilnost i razvoj karijere.


Ukoliko trebate dodatne informacije i pomoć pri izradi plana obratite nam se s punim povjerenjem, Vaš Digi53.

44 views0 comments
bottom of page