top of page
Search
  • Writer's pictureMaja Tonković Debeljak

Prednosti korištenja videa u vašoj digitalnoj marketinškoj strategiji


Videozapis je moćan alat za tvrtke koje žele doprijeti do svoje publike na mreži i angažirati se s njom. Zapravo, studije su pokazale da je vjerojatnije da će se video sadržaj dijeliti na društvenim mrežama i da je učinkovitiji u zadržavanju pozornosti korisnika od tekstualnog sadržaja.


Ali video se može koristiti za više od samog marketinga na društvenim mrežama.

Uključivanje videa u vašu digitalnu marketinšku strategiju može biti moćan način da dosegnete svoju publiku i stupite u kontakt s njom.


Kao vlasnik tvrtke, važno je biti u tijeku s najnovijim marketinškim trendovima i tehnikama kako biste učinkovito dosegli svoju publiku i angažirali se s njom. Posljednjih godina, jedan trend koji je dobio veliku popularnost je korištenje videa u digitalnom marketingu.


Vjerojatnije je da će se video sadržaj dijeliti na društvenim mrežama i učinkovitiji je u zadržavanju pozornosti korisnika od tekstualnog sadržaja. Zapravo, studije su pokazale da će ljudi vjerojatnije zapamtiti informacije kada su predstavljene u obliku videa, za razliku od čitanja u članku ili na web stranici.


No prednosti video marketinga tu ne staju. Evo još nekoliko razloga zašto biste trebali razmisliti o uključivanju videa u svoju strategiju digitalnog marketinga:


Povećani promet na web-mjestu i konverzije: Dodavanje videozapisa na vaše web-mjesto može pomoći u povećanju vremena koje posjetitelji provode na vašem web-mjestu i također može povećati šanse da obave kupnju. To je osobito istinito ako je video relevantan i informativan – ako potencijalni kupac razmišlja o kupnji, video demonstracije proizvoda može biti izvrstan način da im pomogne u donošenju odluke.


Bolje rangiranje u tražilicama: vjerojatnije je da će web stranice s video zapisom biti visoko rangirane u rezultatima tražilice, što vam daje veće šanse da ih potencijalni kupci pronađu. To je zato što tražilice poput Googlea prepoznaju vrijednost video sadržaja i vjerojatnije je da će web-mjesta s video sadržajem prikazivati više u rezultatima pretraživanja.


Povećani angažman: Videozapis je vrlo privlačan medij, a njegova upotreba u marketinškim naporima može povećati angažman kupaca i izgraditi povjerenje u vašu marku. Na primjer, video koji prikazuje kulturu ili vrijednosti vaše tvrtke može biti odličan način za povezivanje s publikom i prikazivanje onoga što vašu tvrtku čini jedinstvenom.Uključivanje videa u vašu digitalnu marketinšku strategiju ne mora biti teško ni skupo. Dostupni su razni alati i platforme koji olakšavaju stvaranje i dijeljenje video sadržaja, kao što su YouTube, Vimeo i Wistia.


Postoje mnogi alati za stvaranje video sadržaja, od jednostavnog softvera za uređivanje videa do naprednijih alata za animaciju i specijalne efekte. Evo nekoliko najboljih alata za izradu video sadržaja:


Adobe Premiere Pro: Premiere Pro je profesionalni softver za uređivanje videa koji se široko koristi u filmskoj i televizijskoj industriji. Ima širok raspon značajki i vrlo je prilagodljiv, što ga čini izvrsnom opcijom za stvaranje visokokvalitetnog video sadržaja.


Final Cut Pro: Final Cut Pro profesionalni je softver za uređivanje videozapisa koji je razvio Apple. Poznat je po svom intuitivnom sučelju i širokom rasponu značajki, što ga čini popularnim izborom među profesionalnim uređivačima videa.


iMovie: iMovie je jednostavan, ali moćan softver za uređivanje videa koji dolazi unaprijed instaliran na svim Apple računalima. To je izvrsna opcija za početnike ili one koji žele stvarati jednostavne, jednostavne videozapise.Animaker: Animaker je alat za stvaranje animacija i videozapisa koji se temelji na oblaku i koji vam omogućuje stvaranje videozapisa profesionalne kvalitete pomoću raznih predložaka i unaprijed dizajniranih elemenata. To je izvrsna opcija za stvaranje videozapisa s objašnjenjima ili animiranih prezentacija.


Canva: Canva je alat za grafički dizajn koji također ima niz značajki za stvaranje video sadržaja. Omogućuje vam stvaranje videozapisa profesionalnog izgleda pomoću različitih predložaka i elemenata dizajna.


U konačnici, najbolji alat za stvaranje video sadržaja ovisit će o vašim specifičnim potrebama i ciljevima. Neki alati mogu biti prikladniji za određene vrste projekata, dok drugi mogu biti prikladniji za različite svrhe. Dobra je ideja isprobati nas


Dakle, ako želite podići svoje marketinške napore na višu razinu, razmislite o tome da isprobate video. To je moćan način da dosegnete svoju publiku i stupite u kontakt s njom, a prednosti su vrijedne truda.

11 views0 comments

Comments


bottom of page